autocar

AUTÓ-SZERELEM. AMIKOR AZ EMBER V@LAGA HOZZÁNŐ…

SAJÁT AUTÓ, VAGY INKÁBB BÉRELT? EZ ITT A KÉRDÉS!

Bizonyára minden boldog autótulajdonos ismeri az érzést, amikor beül a frissen szerzett – hogy most új vagy régi, igazából tök mindegy – járgányába, és onnan ki sem száll. Ki sem száll gyakorlatilag addig, míg útját nem kíséri az autó kipufogójából permanensen kiáramló füstorkán, elszégyellve magát a piros lámpánál ácsorogva, hogy nukleáris atomtámadást megszégyenítő módon gázosítja autóstársait, és a békés járókelőket. Egyrészt vér kellemetlen, másrészt ökológiai szempontból sem annyira bájos a szitu.

Aztán amikor már tizenötödjére állítja le az autó motorját a piros lámpánál – mert persze ilyenkor még este tizenegykor is mindegyik piros -, csak megérik benne az elhatározás: El kéne vinni a vasat a szervizbe. Ha hölgy sofőrről van szó – mint esetünkben is -, akkor előtte még beugrik a boltba a hétvégi takarítószerekért, eszik egy ötgömbös fagyit, ugye, reménykedve, hogy addig csak történik valami az autóval. Lehűl, vagy megjavul, vagy valami ilyesmi. De hát persze nem történik semmi.

Cikk17_Amikorazembervalaga_2

Penetráns bűzzel és összeszorított fogakkal eloldalog a szervizbe szigorúan harminccal, ahol végre a nyakig érő pultra állát felhelyezve töredelmesen bevallhatja: bizonyára szétégette a motort, de inkább ne is várják tőle a hogyan-történtet, mert ő ezt az egészet most nem is érti, és nem is tudja megmagyarázni. Azt viszont pontosan tudja, hogy milyen mondatokat nem szeretne hallani a jóképű szervizes fiútól.

Például ezeket.

5 + 1 MONDAT, AMIRE A BOLDOG AUTÓTULAJDONOS EGYÁLTALÁN NEM VÁGYIK

Nem elég maga a saját autó nyűgje, a CASCO-kötelező díja, az éves szerviz, a gumicsere, a klímatisztítás, a végeláthatatlan pucolás, vannak eleve rosszul kezdődő mondatok, amire a boldog autótulajdonos egyszerűen nem nyitott. Valahogy mindig olyan rossz érzést keltenek. Hogy melyek ezek? Íme:

1.  Van egy rossz hírem

Innen már eleve nem is szabadna folytatni. A boldog autótulajdonos ilyenkor leblokkol, a gyomra elgyengül, és a legjobb barátja egy két és fél decis ásványvizes üveg lesz, amit érkezése óta szorongat. Szénsavast. Ennek van hosszabb változata, a „Van egy jó meg egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?” Hát, ha lehet, akkor inkább egyikkel se. Kezdjük inkább onnan, hogy a boldog autótulajdonos akkor most kimegy, és újra bejön.

2.  Az a helyzet, hogy átnéztük az autót

Ez a mondat a boldog autótulajdonost alapvetően megnyugtatja. És nem is akar ennél többet tudni.

3. A kisebbik gond az, hogy …

… hogy a kisebbik is bőven túlmutat az elképzeléseken.

4. Oda hátra raktuk, de jöjjön, vegye ki belőle, ami kell!

Vége. Eltemették. Nincs remény.

5.  Ma van csütörtök, akkor hétfőn ránézünk, …

Pardon? És mi van a péntekkel? Hová ugrottunk ekkorát? És vajon melyik hétfőn?

5+1 Húúú! Hát… ilyet a YouTube-on szoktunk látni!

A boldog autótulajdonos szemében remény fénye gyúl: akkor biztos van valami egyszerű megoldás! Hiszen ha a háromgyerekes barátnője negyven felett megtanulta a YouTube-ról, hogyan kell cserépkályhát rakni, csak van ott még használható tudás!

Még ha a probléma talán nem is akkora, hányszor, de hányszor merült már fel bennünk a gondolat: minek nekünk saját vas?! Folyton csak a terhek és a gondok, amikor meg kéne, elromlik. Hiába az autó-szerelem, vannak pillanatok, amikor érdemes komolyan átgondolni, létezik-e a körülményeket figyelembe véve, gazdasági szempontból kímélő megoldás. Mint mondjuk az autóbérlés.

Cikk17_Amikorazembervalaga_3

5 + 1 OK, AMIÉRT A BOLDOG AUTÓTULAJDONOS ÁTGONDOLJA AZ AUTÓBÉRLÉST
1. Továbbra sem kell busszal járni

Amikor az ember v@alaga hozzánő az autóhoz, nagyon nehezen válik meg a járgány nyújtotta komforttól. Valós félelmet jelent számára a tömegközlekedés, és bár nyilván a muszáj nagyúr, mégis megpróbál különböző alternatívákat keresni tomporának logisztikájára. A bérautó attól, hogy nem saját tulajdonban van, tökéletesen alkalmas arra, hogy ugyanazt a komfortérzetet biztosítsa, mintha a boldog autóbérlő saját verdájában csapatná.

2. No CASCO, no cry

Boldog autóbérlőként nem kell időszaki rendszerességgel sírógörcsöt kapni, mert idén IS emelkedtek a kötelező és a CASCO biztosítás díjai, amiről az a rongy drága biztosító társaság egy nyomorék tájékoztató levelet, annyit nem volt képes küldeni. Boldog autóbérlőként a reklamációval sem kell foglalkozni, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatából már tudjuk, hogy ez az a postai küldemény, amit minden évben megeszik a postaláda. Csak ezt.

3. Változatos típusok

Nyáron kabrió, télen nem kabrió, kétszemélyes, hétszemélyes, vagy éppen egy kisbusz. Ha az ember v@laga hozzánőtt az autóhoz, de valamiért nem jön be neki a monogámia, bérlés esetén megvan az a szabadság, hogy jó kuncsaftként válogasson, és különböző típusokkal paráználkodjon feszíthessen az utakon. Arról nem beszélve, hogy a járművek mindegyike a háttér szerviznek köszönhetően tökéletes formában pompázik, és a téliruha-nyáriruha beszerezésének terhét is más viseli.

4. Alacsony árak

Igénytől függően meghatározható, hogy a boldog autóbérlő meddig kívánja birtokolni a járművet. Hosszú távú bérlés esetén a bérleti díjak jelentősen alacsonyabbak, ha viszont a saját autó is ritkán hagyja el a leszögelt garázst, érdemes átgondolni az autóbérlést, a jelentős gazdasági szempontokat figyelembe véve.

5. Kiegészítő autós-kütyük

A sportos, gyerekes, világát nem találó boldog autóbérlő – ha arra van szüksége -, különböző autós kiegészítőket bérelhet. A kerékpártartó, a gyerekülés, a GPS, vagy akár a hólánc beszerzése így nem igényel sem időbeni, sem nagyobb összegű anyagi ráfordítást.

5 + 1 Nincsenek mondatok, melyekre a boldog autóbérlő egyáltalán nem kíváncsi

Ugye.

 Cikk17_Amikorazembervalaga_4

AUTÓT BÉRELNÉL? NÉZD MEG A BERELJAUTOT.COM JÁRMŰVEIT ITT!

 

Logo_kek

Készült a BERELJAUTOT.COM részére

Szerző: Eat, Move & Smile

Forrás: Fotó / #cover gearheadsandmonkeywrenches.tumblr.com  1#  #2 cashmeregyrl.tumblr.com #3 gnave.com.br #4 classygirlswearpearls

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jófej vagy!