autocar

AUTÓ-SZERELEM. AMIKOR AZ EMBER V@LAGA HOZZÁNŐ…

SAJÁT AUTÓ, VAGY INKÁBB BÉRELT? EZ ITT A KÉRDÉS!

Bizonyára minden boldog autótulajdonos ismeri az érzést, amikor beül a frissen szerzett – hogy most új vagy régi, igazából tök mindegy – járgányába, és onnan ki sem száll. Ki sem száll gyakorlatilag addig, míg útját nem kíséri az autó kipufogójából permanensen kiáramló füstorkán, elszégyellve magát a piros lámpánál ácsorogva, hogy nukleáris atomtámadást megszégyenítő módon gázosítja autóstársait, és a békés járókelőket. Egyrészt vér kellemetlen, másrészt ökológiai szempontból sem annyira bájos a szitu.

Aztán amikor már tizenötödjére állítja le az autó motorját a piros lámpánál – mert persze ilyenkor még este tizenegykor is mindegyik piros -, csak megérik benne az elhatározás: El kéne vinni a vasat a szervizbe. Ha hölgy sofőrről van szó – mint esetünkben is -, akkor előtte még beugrik a boltba a hétvégi takarítószerekért, eszik egy ötgömbös fagyit, ugye, reménykedve, hogy addig csak történik valami az autóval. Lehűl, vagy megjavul, vagy valami ilyesmi. De hát persze nem történik semmi.

Penetráns bűzzel és összeszorított fogakkal eloldalog a szervizbe szigorúan harminccal, ahol végre a nyakig érő pultra állát felhelyezve töredelmesen bevallhatja: bizonyára szétégette a motort, de inkább ne is várják tőle a hogyan-történtet, mert ő ezt az egészet most nem is érti, és nem is tudja megmagyarázni. Azt viszont pontosan tudja, hogy milyen mondatokat nem szeretne hallani a jóképű szervizes fiútól.

Például ezeket.

5 + 1 MONDAT, AMIRE A BOLDOG AUTÓTULAJDONOS EGYÁLTALÁN NEM VÁGYIK

Nem elég maga a saját autó nyűgje, a CASCO-kötelező díja, az éves szerviz, a gumicsere, a klímatisztítás, a végeláthatatlan pucolás, vannak eleve rosszul kezdődő mondatok, amire a boldog autótulajdonos egyszerűen nem nyitott. Valahogy mindig olyan rossz érzést keltenek. Hogy melyek ezek? Íme:

1.  Van egy rossz hírem

Innen már eleve nem is szabadna folytatni. A boldog autótulajdonos ilyenkor leblokkol, a gyomra elgyengül, és a legjobb barátja egy két és fél decis ásványvizes üveg lesz, amit érkezése óta szorongat. Szénsavast. Ennek van hosszabb változata, a „Van egy jó meg egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?” Hát, ha lehet, akkor inkább egyikkel se. Kezdjük inkább onnan, hogy a boldog autótulajdonos akkor most kimegy, és újra bejön.

2.  Az a helyzet, hogy átnéztük az autót

Ez a mondat a boldog autótulajdonost alapvetően megnyugtatja. És nem is akar ennél többet tudni.

3. A kisebbik gond az, hogy …

… hogy a kisebbik is bőven túlmutat az elképzeléseken.

4. Oda hátra raktuk, de jöjjön, vegye ki belőle, ami kell!

Vége. Eltemették. Nincs remény.

5.  Ma van csütörtök, akkor hétfőn ránézünk, …

Pardon? És mi van a péntekkel? Hová ugrottunk ekkorát? És vajon melyik hétfőn?

5+1 Húúú! Hát… ilyet a YouTube-on szoktunk látni!

A boldog autótulajdonos szemében remény fénye gyúl: akkor biztos van valami egyszerű megoldás! Hiszen ha a háromgyerekes barátnője negyven felett megtanulta a YouTube-ról, hogyan kell cserépkályhát rakni, csak van ott még használható tudás!

Még ha a probléma talán nem is akkora, hányszor, de hányszor merült már fel bennünk a gondolat: minek nekünk saját vas?! Folyton csak a terhek és a gondok, amikor meg kéne, elromlik. Hiába az autó-szerelem, vannak pillanatok, amikor érdemes komolyan átgondolni, létezik-e a körülményeket figyelembe véve, gazdasági szempontból kímélő megoldás. Mint mondjuk az autóbérlés.

5 + 1 OK, AMIÉRT A BOLDOG AUTÓTULAJDONOS ÁTGONDOLJA AZ AUTÓBÉRLÉST
1. Továbbra sem kell busszal járni

Amikor az ember v@alaga hozzánő az autóhoz, nagyon nehezen válik meg a járgány nyújtotta komforttól. Valós félelmet jelent számára a tömegközlekedés, és bár nyilván a muszáj nagyúr, mégis megpróbál különböző alternatívákat keresni tomporának logisztikájára. A bérautó attól, hogy nem saját tulajdonban van, tökéletesen alkalmas arra, hogy ugyanazt a komfortérzetet biztosítsa, mintha a boldog autóbérlő saját verdájában csapatná.

2. No CASCO, no cry

Boldog autóbérlőként nem kell időszaki rendszerességgel sírógörcsöt kapni, mert idén IS emelkedtek a kötelező és a CASCO biztosítás díjai, amiről az a rongy drága biztosító társaság egy nyomorék tájékoztató levelet, annyit nem volt képes küldeni. Boldog autóbérlőként a reklamációval sem kell foglalkozni, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatából már tudjuk, hogy ez az a postai küldemény, amit minden évben megeszik a postaláda. Csak ezt.

3. Változatos típusok

Nyáron kabrió, télen nem kabrió, kétszemélyes, hétszemélyes, vagy éppen egy kisbusz. Ha az ember v@laga hozzánőtt az autóhoz, de valamiért nem jön be neki a monogámia, bérlés esetén megvan az a szabadság, hogy jó kuncsaftként válogasson, és különböző típusokkal paráználkodjon feszíthessen az utakon. Arról nem beszélve, hogy a járművek mindegyike a háttér szerviznek köszönhetően tökéletes formában pompázik, és a téliruha-nyáriruha beszerezésének terhét is más viseli.

4. Alacsony árak

Igénytől függően meghatározható, hogy a boldog autóbérlő meddig kívánja birtokolni a járművet. Hosszú távú bérlés esetén a bérleti díjak jelentősen alacsonyabbak, ha viszont a saját autó is ritkán hagyja el a leszögelt garázst, érdemes átgondolni az autóbérlést, a jelentős gazdasági szempontokat figyelembe véve.

5. Kiegészítő autós-kütyük

A sportos, gyerekes, világát nem találó boldog autóbérlő – ha arra van szüksége -, különböző autós kiegészítőket bérelhet. A kerékpártartó, a gyerekülés, a GPS, vagy akár a hólánc beszerzése így nem igényel sem időbeni, sem nagyobb összegű anyagi ráfordítást.

5 + 1 Nincsenek mondatok, melyekre a boldog autóbérlő egyáltalán nem kíváncsi

Ugye.

 

AUTÓT BÉRELNÉL? NÉZD MEG A BERELJAUTOT.COM JÁRMŰVEIT ITT!

 

Logo_kek

Készült a BERELJAUTOT.COM részére

Szerző: Eat, Move & Smile

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jófej vagy!