autocar

7 ZSENIÁLIS KIRÁNDULÓHELY BUDAPEST KÖZELÉBEN

Néha de jó lenne csak úgy kocsiba pattanni, és a legközelebbi pláza helyett valami kellemes úti célt kieszelni! Pedig a feladat könnyebb, mint gondolnád: szuper kirándulóhelyek vannak fővárosunk környékén, amelyek maximum 1 óra kocsikázással (és hát lássuk be, az is csupa móka) elérhetők!

Ha a hétvégén semmi dolgod, és még kihasználnád a kellemes őszi időt a zimankó előtt, nosza, pattanj autóba, és irány a nagyvilág! Ismersz bennünket, már tudod, hogy az autóbérlés nem úri huncutság, és nem is kerül egy vagyonba, így semmi sem állíthat meg. Dobd be a gyerkőcöt és blökit a hátsó-, a kedvesedet az anyósülésre, lökj be a CD-játszóba egy jó zenét, és hajrá!

1. ZEBEGÉNY

Budapesttől 70 km-re északra található ez a Duna-parti falu, ami tökéletes hétvégi kikapcsolódást nyújt. Ha látnivalókra vágysz, érdemes megcsodálni a római katolikus templomot, a kálváriát, vagy éppen a napraforgó-házakat. Túrázáshoz ajánljuk a Dunakanyart vagy a Börzsönyt.

cikk4_1_zebegeny

Fotó: https://szallaskeres.hu

2. TATA

Haladj nyugatra határozottan az M1-esen, amíg el nem érsz Tatáig. A Vértes lábánál fekvő kisváros híres a tavairól – mindegyiket érdemes körbesétálni vagy bringázni. A vár megtekintése alap, de az angolparkot és a kálvária domb melletti arborétumot sem érdemes kihagyni.

cikk4_2_tata

Fotó: http://okotudat.hu/

3. MARTONVÁSÁR

Ha a Velencei-tó, esetleg a Balaton irányába húz a szívetek, mindenképpen érdemes beiktatni egy pihenőt Martonvásáron… aztán akár ottfelejteni magatokat egy pár órára a Brunszvik-kastély hatalmas parkjában. A hófehér falú, Tudor stílusú kastélyban zenekedvelőknek kötelező megtekinteni a Beethoven emlékmúzeumot is.

cikk4_3_martonvasar

Fotó: http://www.programturizmus.hu/

4. ALCSÚTDOBOZI ARBORÉTUM

Ha csak egy, vagy akár fél nap áll rendelkezésre, tökéletes úti cél lehet az alcsúti arborétum. A fényképezőgépet ne hagyjátok otthon, a telefon pedig legyen jól feltöltve, mert a festői parkban egészen biztos, hogy kismillió Insta-pillanatot találsz majd.

cikk4_4_alcsut

Fotó: http://www.fesztivalnaptar.hu/

5. MAJKI MŰEMLÉKEGYÜTTES

A Budapesttől kicsit több, mint 70 km-re lévő Oroszlány nem feltétlenül turistacsalogató hely, de a közvetlen közelében fekvő majki műemlékegyüttes annál inkább. Ha eleged van a városi zajból, a némasági fogadalmat tett szerzetesek két és fél évszázaddal ezelőtti békéje biztosan jó hatással lesz a lelkivilágodra.

cikk4_5_majk

Fotó: http://www.kemertektar.hu/

6. RÁM-SZAKADÉK

Aki már megjárta a Rám-szakadékot, annak örök emlék, aki pedig még nem volt, annak kötelező elem a bakancslistáján. Elég a fővárostól egy órácskát kocsikázni, hogy eljuss a Dömös melletti kirándulóhelyre, melynek természeti szépségei biztosan levesznek a lábadról.

cikk4_6_ramszakadek

Fotó: http://www.ramszakadek.hu/

7. MAGÁN ZOO, FELSŐLAJOS

Gyerekekkel (vagy örök gyerekekkel) igazi élmény az állatkert, ahol etetni és simogatni is lehet a különféle vadakat. Van itt zebra, tigris, makákó és sok más afrikai, ázsiai, ausztráliai és európai állatfaj.

cikk4_7_maganzoo

Fotó: http://maganzoo.hu/

FELKÉSZÜLTÉL? AUTÓT BÉRELNÉL?

NÉZD MEG A BERELJAUTOT.COM JÁRMŰVEIT ITT!

bereljautot

Photo by Atlas Green on Unsplash

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a Bereljautot.com írásbeli engedélyünk szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy jófej vagy!