autocar

8 TITOK AZ ELEKTROMOS AUTÓRÓL

Egyre több helyen bukkannak fel a dizájnos kis töltőállomások a város különböző pontjain és a plázák parkolóiban. A szombat esti sörözés közben is el-elkaphatsz egy taxit, aminek vicces kis konnektor van a tetején. Pedig az autó nem villamos, sőt, nem is troli, szóval mire is jó ez az egész?

1. A CSEND

Amikor először pattansz be egy elektromos autóba, valószínűleg utasként teszed. Készülj fel, mert valami nagyon furcsa lesz, és könnyen lehet, hogy percekig agyalsz majd, hogy mi nem stimmel… Aztán kiderül: szinte semmi hangja nincs az autónak! Nem hallod a benzinmotor duruzsolását és a diesel sem pöfög a füledbe. Mégis gurul a járgány, megállíthatatlanul elfuvaroz a célodig.

2. NINCS ÜZEMANYAGDRGULÁS

Ha elektromos autót vezetsz, ki fog derülni, hogy nem nagyon tudsz hozzászólni a “már megint drágult a benzin” kezdetű csevegésekhez. Nincs több sopánkodás a drága belvárosi benzinkutak miatt, és még az is lehet, hogy lepasszolsz pár kilót, ha a rendszeres tankolás mellett az ilyen alkalmakkor fájdalomdíjként járó kóla vagy csoki is elmarad az életedből.

3. GYORSTÖLTÉS  MINDENHOL

Elektromos töltőállomást keresni nem is olyan nagy meló, mint például kiszámolni, mennyit költesz benzinre. Egy töltéssel 150-170 kilométert is megtehetsz a városban, és ha mégis kifogynál, semmi para: egy gyorstöltő állomáson fél óra alatt újra 80%-ra tudod feltornázni a kocsi töltöttségét.

4. 8 ÓRA PIHENÉS

De mondunk jobbat: nem is kell hivatalos töltőállomás! Az elektromos autót otthon, vagy akár a munkahelyeden is töltheted egyszerű, 220V-os konnektorból, 6-8 óra alatt elérve a 100%-os állapotot. Új értelmet nyer a 8 óra munka, 8 óra pihenés fogalma, nem igaz? 8 óra töltődés!

5. BUSZSÁVBAN BÜNTI NÉLKÜL

Semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, amikor végighasítasz a kocsisor mellett a buszsávban, ugye? Persze az ember ezt nem igazán gyakorolja, hiszen nem szabad, és sokba is kerül az efféle vagánykodás. Nos, az elektromos autóval már gond nélkül igénybe veheted a buszsávot, jutalomként a merész választásért és a környezettudatos gondolkodásért, itthon és külföldön egyaránt.

6. INGYENES PARKOLÁS

Apropó, jutalmak! Mit szólsz az ingyenes parkoláshoz fizető övezetekben? Jó hír, egy elektromos autóval ezt is megteheted! Nincs több költséges mobilparkolás, és a több kiló apró sem fogja lehúzni a zsebedet, amit az automatának gyűjtögetsz.

7. FÉKEVESZTETT SZÁGULDÁS

Ha szeretsz sportosan indulni és lendületesen vezetni, az elektromos autó biztosan a barátod lesz. A piros lámpánál például simán legyorsulhatod a melletted állókat, és a kocsi ülések alatt elhelyezett akkumulátorának köszönhetően a súlypontja is alacsony, ami kiváló kanyarstabilitást nyújt.

8. A SZUPER KÉK BOLYGÓNK

Utolsóként említjük, pedig tulajdonképpen ez a legfontosabb: egy elektromos autóval sokat tehetsz azért, hogy unokáink és dédunokáink is egy szuper kék bolygón élhessenek.

Ha a felsorolás felkeltette az érdeklődésedet, telefonálj ma (+36 20 939 3949), és próbálj ki nálunk egy elektromos autót. Hiszen tudjuk, vásárlás előtt sosem árt a tesztelés! A  Citroën C-Zero kényelmes, tökéletesen alkalmas városi kalandozásra, és ha beleszeretsz, a hosszú távú bérlésnek sincs semmi akadálya.

bereljautot

FACEBOOK: FACEBOOK 

INSTAGRAM:INSTAGRAM

Szerző: Eat, Move & Smile

 Photo by Matt Henry on Unsplash