autocar

ÚTON A SOHA HATÁRÁIG. INDULNÁL?

Kár is lenne tagadni, hogy az autó, a vezetés mekkora szabadságot nyújt az úton azoknak a szerencséseknek, akik megszerezték a jogosítványt. Róni a végeláthatatlan utakat, miközben a rádióban fülbemászó muzsika szól, pörögnek a kerekek, suhan a táj, a lehúzott ablakon a szabadság semmivel össze nem téveszthető illata árad az utastérbe.

Szabadság, és nyugalom, bizonyosság a bizonytalanságban, és biztonság.

Kerouac Úton-ja, és Redmerski A soha határa regénye után sokakban ott motoszkál a soha nem alvó, de egész jól vezető ördög, aki minden egyes autós útnál azt sutyorogja: mi lenne, ha tovább mennél? Ha most az egyszer nem parkolnál le szabályosan párhuzamosan, hanem egy utat kigondolva végigautókáznád az országot, sőt az egész világot?

Csak te, az autó, és az út. Suhannál a végeláthatatlan autópályákon a napsütésben, hegyeken-völgyeken-sivatagokon keresztül, időnként megállnál, hogy megnézhesd a világ legnagyobb pamutgombolyagát, vagy betérnél egy út menti falatozóba, hogy tele hassal falhasd tovább a kilométereket ameddig meg nem érkezel oda, ahova indultál. Vezethetnél saját autót, vagy béreltet, kirívót, különlegeset, vagy egyszerűt, egyterűt, kisbuszt, cabriot. Utazhatnál egyedül, vagy párban, és szólhatna jazz, punk, pop, rock vagy country, a lényeg, hogy mozgásban legyél. A cél most nem az, hogy eljuss A pontból B pontba. A cél az, hogy élvezd a kalóriamentes kilométer falást, hogy a napközben szétfeszítő gondolatok felett egy villanykörtében megjelenjen a megoldás.

Akár egyedül, akár párban indulunk neki a bakancslistánk előkelő helyén tanyázó kalandnak, legyünk úton addig, ameddig meg nem leljük a soha határát.

FELKÉSZÜLTÉL? AUTÓT BÉRELNÉL?

NÉZD MEG A BERELJAUTOT.COM JÁRMŰVEIT ITT!

bereljautot

Szerző: http://szelencetitkok.blogspot.hu/

Photo by averie woodard on Unsplash

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a Bereljautot.com írásbeli engedélyünk szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy jó fej vagy!